Locaţia curentă este: Prima pagină / Ştiri / Lacrimi transformate în clipe de bucurie

Lacrimi transformate în clipe de bucurie

În apropierea marii sărbători a Învierii Domnului Iisus Hristos, în binecuvântata perioadă a Postului Mare, biserica prin conştiinţa noastră interioară ne îndeamnă să punem în practică mai mult decât oricând: postul, rugăciunea şi milostenia. Milostenia este  gestul creştin de a face binele, din dragoste şi compasiune pentru cei aflaţi în nevoi.Sursa milei este dragostea creştină sădită în firea omului de însuşi Creatorul Nostru: „Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne în el ”(Sfânta Scriptură, I Ioan 4,16).

Parohia Ortodoxă Ioşia I, avându-l ca preot paroh pe părintele Vasile Dindelegan, în colaborare cu Asociaţia Raţiune-izvor pentru suflet, Asociaţia Filantropia Oradea şi Centrul Medical „Crucea Albă Dr.Oros şi asociaţii”, au continuat proiectul demarat de câţiva ani, privind activitatea filantropică la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap de la Bratca, coordonat de Fundația de Scleroză Multiplă Bihor și Asociația Filantropia Oradea.

Astfel în data de 18 aprilie şi respectiv 21 aprilie, pr.Vasile Dindelegan împreună cu credincioşi din parohie, conf.univ.dr. Oros Gheorghe cu asistente ai Centrului Medical şi împreună cu studenţii voluntari ai Departamentului de Psihologie a Universităţii din Oradea, au încercat să transforme măcar pentru câteva momente lacrimile şi tristeţea din sufletele  beneficiarilor din acest centru, dar și alte așezăminte sociale, aducând clipe de  bucurie și oferind un zâmbet, o strângere de mână sau câteva minute de atenţie acestora. 

Părintele Vasile Dindelegan este implicat în Parohia Ioşia I, în mai multe activităţi filantropice cum ar fi: grădiniţa de duminică, şcoala duminicală desfăşurând multiple activităţi în fiecare duminică având peste 50 de copii, mesele rotunde desfăşurate prin întâlnirile săptămânale cu tinerii, precum şi implicarea în programul Masa Săracilor şi Burse pentru Tineri, derulate prin Asociaţia Filantropia Oradea. În colaborare cu soţia sa Camelia Dindelegan, prof.univ.dr. la Departamentul de Psihologie a Universităţii din Oradea, care desfăşoară programe de voluntariat prin Asociaţia Raţine-izvor pentru suflet, al cărui preşedinte este, şi Centrul Medical „Crucea Albă Dr. Oros şi asociaţii”, încearcă să ofere o mână de ajutor copiilor, tinerilor, bătrânilor, copiilor cu dizabilităţi, celor trişti şi împovăraţi, fără a se aştepta nimic în schimb.

Trebuie subliniat  pasiunea şi dăruirea cu care în perioada iulie 2014- mai 2015 un grup de 16 studenţi psihologi  iar din luna octombrie 2015 până în prezent un  alt grup de studenţi psihologi şi foşti studenţi de la Departamentul de Psihologie organizaţi de prof.univ.dr. Camelia Dindelegan, se implică în activitatea de voluntariat. Experienţa din domeniul psihologiei clinice din anul 2001, îmbinată cu activitatea  didactică de aproximativ 13 ani, vin în întâmpinarea dorinţei Cameliei Dindelegan de a oferii  pieţei muncii buni specialişti. Studenţii  interacționează direct cu semeni aflați în suferință, ei  acumulează experință în munca cu oamenii, ceea ce îi va ajuta pe viitor să-și desfășoare profesia de psiholog, ei confruntându-se mereu  cu diverse situații și  având posibilitatea să fie îndrumați și supervizați de un specialist.

Cunoaştem cu toţii că ajutorarea celui în nevoie nu ţine cont de luna în care oferim cadouri şi alte ocazii oficiale de a dărui, ci în fiecare zi putem întinde o mână de ajutor semenilor noştrii.

La  Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru persoane cu dizabilităţi  Bratca, joi 21 aprilie  această echipă, organizaţi de pr. V.Dindelegan împreună cu soţia sa prof.univ.dr. Camelia Dindelegan, au îmbrăcat în haine de sărbătoare pe cei 50 de tineri și adulți, prin campania derulată  în Parohia Ioşia I cu sprijinul călduros al bunilor credincioşi din această parohie, şi nu numai, care ştiu că iubirea de aproapele este  binevoitoare şi cel mai natural sentiment. “Cum aceasta este atât de importantă, să ne dăm  toată strădania să o întărim în suflete şi să o înmulţim în vieţile noastre!”, spune părintele Vasile Dindelegan 

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social