Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Ajută-l pe Vlăduţ să zâmbească din nou! / Ajută-l pe Vlăduţ să zâmbească din nou!

Ajută-l pe Vlăduţ să zâmbească din nou!

Vlăduţ s-a născut în data de 13.03.2008. La vârsta de 5 luni, în luna august 2011 a fost diagnosticat cu rambdomisarcom embrionar stadiul IV, tumoare malignă cu metastaze.

Camelia, mama lui Vlăduţ  povesteşte că totul a început în luna iulie a acestui an, când din cauza unor răceli repetate de-a lungul a două luni, diagnosticate ca bronşite alergice, părinţii l-au dus la mare pentru aerosoli:

 

"De când am plecat dimineaţa spre mare, la Neptun, şi până seara a dormit încontinuu, noaptea la fel şi abia s-a trezit a doua zi pe la amiază, tremurând. Am chemat ambulanţa şi l-am dus la Mangalia, unde ni s-a spus că e netratat şi i-au dat antibiotic cu steroizi. După trei zile de tratament am observat o mişcare ciudată la ochiul stâng, care semăna cu un strabism, dar nu ne-am făcut probleme foarte mari. Am zis că după ce mergem acasă îl vom duce la un oftalmolog. Ajunşi acasă, în săptămâna următoare, joia dimineaţa, în data de 28 iulie, au început amândoi ochişorii să se mişte necontrolat. L-am luat şi am fugit cu el la spital, de unde a fost trimis de urgenţă a doua zi la RMN, unde am primit terifianta veste: o tumoare de 5 cm în spatele mandibulei cu extensie endocraniană. În data de 5 august a fost operat pentru a i se reduce tumoarea care apăsa pe nervul 5 din sistemul nervos central, deoarece era un risc foarte mare să paralizeze. Mişcarea neregulată a ochilor a apărut din cauză că tumoarea apăsa pe acel nerv. De ce şi acele răceli repetate diagnosticate ca bronşite alergice? Din cauză că tumoarea apăsa şi pe gât, îngustând căile respiratorii. Partea din tumoare extrasă a fost folosită pentru biopsie, fiind diagnosticat cu rabdomiosarcom."

 

Între timp, Vlăduţ a început tratamentul, în Germania, el fiind programat pentru 52 de săptămâni de chimioterapie. Din păcate, Vlăduţ este abia la începutul unui drum lung şi extrem de greu.

 

Pentru a contribui cu o donaţie o puteţi face in contul Asociaţiei Filantropia

RO06RNCB0032110205020001

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social